Zelf courgettes gekweekt. En dus gaan we daar wat mee doen. Deze zijn zo groot dat ze lekker gevuld kunnen worden.
Een oud recept maar makkelijk. Bereidingstijd is wel wat langer, ongeveer een 45 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen;
- 2 courgettes.
- 2 blokjes kruiden bouillon.
- 2 knoflook.
- 300 gram gehakt.
- 2 sjalotten
- 1 paprika.
- Een paar grote champignons naar smaak
- 3 kopjes rijst of zoal het pak aangeeft voor 3 personen is voldoende.
- 1 plakje vetta-kaas
Bereidingswijze;
De rijst kan opgezet worden met een klontje bouillon erbij. Kijk op de verpakking hoe lang deze moet koken. Die wij gebruiken heeft
ongeveer 45 min tijd nodig om lekker beetgaar te zijn. Snijd de paprika en sjalotten in fijne en kleine stukjes.
Smelt wat echte boter in en pan en bak het gehakt zo fijn mogelijk en voeg tijdens het bakken ook één bouillon blokje door zodat dit door het vlees mee genomen kan worden. Als het gehakt mooi gaar is kan de paprika en sjalotten er door. Goed roeren en wanneer ook dit met elkaar vermengd is en de paprika nog een beetje knapperig is, van het vuur halen en laten afkoelen.
De courgettes kunnen door de lengte doormidden gesneden worden waarna deze met een lepel uitgehold kunnen worden. Gebruik van een gewone eetlepel is hierin makkelijk. De courgettes in een ovenschaal leggen en het gehaktmengsel er in scheppen tot het randje van de courgette. De schaal courgettes kunnen nu in de oven voor ongeveer 15 min. op 200 graden.
U zult zien dat u van dit gehakt mengsel overhoudt maar ook de binnenkant van de courgette’s. Daarvan kun u het vruchtvlees klein snijden en bij het gehakt voegen. Dit mooi opbakken tot de cougette’s mooi gaar zijn voor ongeveer 5 min.
Wanneer de rijst klaar is voegt u dit bij het gehakt en courgette mengsel.
Als de courgettes in de oven klaar zijn bakken we de rijst nog even op die nog in de koekenpan zit en scheppen dit op een bord. Daaroverheen leggen een courgette en als topping kan er nog wat vetta kaas overheen gestrooid worden. En eet smakelijk.