Een lekkere snack voor bij de soep. Een Turkse brood pizza. Wij kochten vaak een lekker brood voor bij de soep, maar doordat wij wel eens wat anders wilde heb ik eens een turks brood gekocht en deze zoals een pizza bodem behandeld. Dit is ook lekker met kaas en uien, je vind dit recept hier.
Ingrediënten;
- Turks brood
- 1 of twee tomaten
- 5 grote champignons
- twee handjes vol geraspte kaas
- snufje peper
- basilicum
- oregano
Bereidingswijze;
Snijd het brood in twee helften zodat er twee schijven ontstaan. Dit vormt dan de pizza bodem.
De twee broodhelften kunnen aan de kant gelegd worden en de champignons kunnen gesneden worden in dunnen plakjes. Verdeel dit over het brood op het zachte gedeelte. Snijd de tomaat doormidden en verwijder het hart en snijd ook dit in fijne plakjes. Verdeel deze over het brood waar de champignons op liggen. Bestrooi het geheel met de kruiden basilicum en oregano. En voor wat pit nog een snufje peper.
De kaas kan geraspt worden en bestrooi dit over het brood zo egaal als mogelijk. Wees hier niet te krampachtig in de kaas zal toch smelten.
Verhit de grill met de het rek op de onderste stand voor. Schuif het brood in de oven en laat dit voor ongeveer 5 tot 6 minuten grillen tot dat de kaas gesmolten is en randjes mooi goudbruin gekleurd zijn. Haal het brood uit de oven en snijd deze in partjes. Eet smakelijk.