Gevulde Paprika op een bed van rijst

Paprika’s zijn erg lekker en gezond. En je kunt deze lekkere groente bijna overal in kwijt. Denk aan soep, salade, en de wok. Maar je kunt ze ook vullen. Dat is echt meer dan lekker.

Gevulde paprika (2)

Ingrediënten;

  • 3 paprika’s
  • halve kilo rundergehakt
  • 3 eetlepels pesto
  • 2 sjalotten
  • 5 of 6 champignons
  • bouillon blokje
  • blokje fetah kaas naar smaak
  • snufje zout
  • snufje peper
  • basilicum
  • Kopje Pandan rijst of snelkokende rijst
  • Handje geraspte kaas.

Bereidingswijze;

Zet een pan met ongeveer 3 liter water op het vuur en voeg de rijst toe wanneer het water kookt. Pandan rijst is in ongeveer 15 minuten gaar en kan dan afgegoten worden. Na het afgieten de rijst apart zetten met de deksel op de pan om verder door te laten garen.

Ondertussen kunnen de paprika’s bereid worden.

Gehakt in de koekenpan rullen zodat dit erg fijn word en mooi opgebakken. Wanneer de gehakt mooi egaal bruin en gaar is, de pan uitzetten. De sjalotten versnipperen en de champignons in kleine stukjes snijden. Hoe fijner hoe fijner dit door het gehakt gemengd kan worden. Voeg de champignons en de sjalotten bij het gehakt toe en bak dit tot alles net aan gaar is. Voeg er wat zout en peper aan toe en bestrooi alles met basilicum. Meng alles nog een door en laat dit even doorgaren. Voeg 3 eetlepels pesto toe en naar smaak wat fetah kaas toe en laat dit wegsmelten. Roer de pesto en fetah kaas goed door het gehakt mengsel en laat haal de pan van het vuur.

Snijd de paprika’s doormidden en haal het hart er uit. Ik haal het steeltje er ook gelijk mee uit. Leg deze in een ovenschaal of bakplaat, wat je zelf gemakkelijk vind. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel en verdeel dit gelijkmatig over de 6 helften. Met een gemiddelde maat vul je ze waarschijnlijk helemaal vol. Bestrooi de gevulde paprika’s met wat kaas strooisels en zet deze in een voorverwarmde oven op 200 graden. Na ongeveer 30 minuten zijn deze klaar. Wij vinden een goede bite in de paprika erg lekker. Wil je ze goed gaar hebben, dan mogen ze ongeveer een kwartier langer.

Gevulde paprika (1)Serveren;

Schep de inmiddels gegaarde rijst op een bord en leg daar de gevulde paprika’s op. Eet smakelijk.