Lekker voor de koude avonden. Een lekkere hartige maaltijd soep. Een stukje brood of een lekkere kaas/uiten pizza er bij en de avond kan eigenlijk niet meer stuk. Binnen 20 minuten staat deze lekkere soep op tafel, gezond en gemaakt met echte groenten.
Ingrediënten:
1 grote of 2 kleine courgettes. (Ik gebruik onze geweckte courgettes van de afgelopen zomer.
- 1 blokje groente bouillon
- 1 eetlepel oregano
- Champignons naar smaak
- 3 sjalotten
- 1 paprika
- 2 grote of 3 kleine teentjes knoflook
- 300 gram rundergehakt
- klontje echte boter
- 1 theelepel gedroogde paprika vlokken
- snufje zout naar smaak
Bereidingswijze:
Verhit de koekenpan met een klontje echte boter tot deze goudbruin is, voeg hier het gehakt aan toe en rul dit uit elkaar. Bak dit tot het mooi egaal van kleur en gaar is. Zet dit aan de kant om af te koelen.
Zet een pan op het vuur met ongeveer 1 liter water. Snijd de courgettes in kleine blokjes en voeg dit toe aan het kokende water. Wanneer de courgette blokjes glazig kan de pan van het vuur af gehaald worden. Met een staafmixer kan dit gepureerd worden. En de pan mag weer op een klein vuurtje gezet worden om zachtjes door te koken.
Voeg het gehakt toe in de soeppan.
Snijd de sjalotten en de champignons in fine stukjes. Ik zelf snijd dit erg fijn, maar dit kan natuurlijk naar eigen inzicht. Zet de koeken pan weer op het vuur en voeg er een klein blokje echte boter aan toe. Wanneer dit weer goudgeel kleurt kunnen de sjalotten en champignons er bij. Snijd ondertussen de paprika en teentjes knoflook in fijne stukjes.
Wanneer de sjalotten en champignons lekker bruin gebakken zijn kunnen deze in de soeppan toegevoegd worden samen met de zojuist gesneden paprika en knoflook. Kook de paprika niet te lang door omdat deze anders niet meer lekker knapperig is.
Voeg een blokje kruiden bouillon en de oregano toe samen met een klein blikje tomaten puree en laat dit even doorkoken voor ongeveer 5 minuten. Wij voegen er geen zout meer aan toe, maar je kunt natuurlijk voor de smaak een vleugje zout er aan toe voegen.
Lekker om er bij te bakken is een Turkse kaas/uien brood uit de oven. Je vind hier hoe je dit zelf kunt bakken.
Eet smakelijk.