Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the instagram-feed domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/d/0/5/riksgewijs.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Croutons zelf maken – RiksGewijs.nl

Croutons zelf maken

zelf maken van croutons is echt heel makkelijk. Toch heb ik daar wel wat vragen over gehad? Hoe maak je dit zelf? Het is echt iets wat je zelf makkelijk kunt doen om ook voedsel verspilling tegen te gaan. Ik heb hieronder een kleine uitleg neer gezet om zelf mee aan de slag te gaan.

Ingrediënten:

  • oud brood (liefst van twee dagen oud)
  • Echte boter
  • Italiaanse kruidenmix of tuinkruidenmix naar smaak
  • Een kleine koekenpan.

Bereidingswijze:

croutons zelf maken (1)

Snijd eerst van het brood de korstjes. Ik snijd deze er zelf heel dun vanaf. Of helemaal niet, maar niet iedereen vind dit lekker.

croutons zelf maken (3)

Snijd het brood klein in vierkante stukjes zoals kleine dobbelsteentjes. Dan kan de koekenpan op het vuur.Verhit een mooi klompje echte boter tot deze mooi goud bruin is geworden en voeg de brood dobbelsteentjes hier aan toe.

croutons zelf maken (6)

Roer de blokjes brood een paar keer goed om zodat alle kantjes lekker knapperig worden. Strooi er de kruiden naar keuze aan toe tijdens het omroeren. Dan verdeelt dit mooi. Zonder kruiden zijn croutons ook gewoon erg lekker in de soep.

croutons zelf maken (7)

Wanneer het brood mooi bruin van kleur word is dit lekker knapperig en zijn ze klaar. Ik bak deze op wanneer de soep zelf klaar is zodat ze nog lekker warm zijn met serveren. Het is klaar binnen 3 minuten. Eet smakelijk.

croutons zelf maken (8)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *