zelf maken van croutons is echt heel makkelijk. Toch heb ik daar wel wat vragen over gehad? Hoe maak je dit zelf? Het is echt iets wat je zelf makkelijk kunt doen om ook voedsel verspilling tegen te gaan. Ik heb hieronder een kleine uitleg neer gezet om zelf mee aan de slag te gaan.
Ingrediënten:
- oud brood (liefst van twee dagen oud)
- Echte boter
- Italiaanse kruidenmix of tuinkruidenmix naar smaak
- Een kleine koekenpan.
Bereidingswijze:
Snijd eerst van het brood de korstjes. Ik snijd deze er zelf heel dun vanaf. Of helemaal niet, maar niet iedereen vind dit lekker.
Snijd het brood klein in vierkante stukjes zoals kleine dobbelsteentjes. Dan kan de koekenpan op het vuur.Verhit een mooi klompje echte boter tot deze mooi goud bruin is geworden en voeg de brood dobbelsteentjes hier aan toe.
Roer de blokjes brood een paar keer goed om zodat alle kantjes lekker knapperig worden. Strooi er de kruiden naar keuze aan toe tijdens het omroeren. Dan verdeelt dit mooi. Zonder kruiden zijn croutons ook gewoon erg lekker in de soep.
Wanneer het brood mooi bruin van kleur word is dit lekker knapperig en zijn ze klaar. Ik bak deze op wanneer de soep zelf klaar is zodat ze nog lekker warm zijn met serveren. Het is klaar binnen 3 minuten. Eet smakelijk.