Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the instagram-feed domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/d/0/5/riksgewijs.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Gevulde pompoen – RiksGewijs.nl

Gevulde pompoen

Echt heel erg lekker, gevulde pompoen. Beetje fris zoet zeg maar. Een leuk en erg makkelijk te maken gerecht waar je zeker genoeg aan hebt.

Gevulde pompoen (7)

Het ziet er gewoon ook feestelijk uit zo’n pompoen op je bord.

Ingrediënten voor 3 personen;

  • 3 Carnaval pompoenen
  • 1 paprika
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram gehakt
  • 1 blokje kruiden bouillon
  • 1 halve winterwortel
  • 3 grote champignons
  • klontje echte boter
  • halve eetlepel gedroogde oregano
  • cocktail prikkers

Bereidingswijze;

Bak het gehakt fijn een ruime koekenpan zodat dit mooi bruin en gaar is. Gebruik hiervoor echte boter omdat dit echt het lekkerste is. Draai het gas uit en snijd de paprika, wortel, sjalotten en champignons zeer fijn. Dit kan nu bij het gehakt toegevoegd worden in de pan. Zet het vuur weer zachtjes aan. De knoflook kan zowel met een pers erbij gevoegd worden of door deze klein te snijden. Zelf snijd ik het liever klein. Nu kan ook een blokje bouillon toegevoegd worden. Roer alles in de pan goed om en stook eventueel het vuur nog even op.

Gevulde pompoen (2)Het gehakt en groenten zijn samen met de bouillon goed gaar gebakken. Strooi nu de oregano erbij en roer het nog even door elkaar. Zet het gas dan uit met een deksel op de pan zodat er geen vocht verloren gaat. De kruiden zullen de smaak afgeven aan deze vulling.

Gevulde pompoen (4)Snijd de pompoen open zodat er een deksel ontstaat. En hol de pompoen met een lepel uit. De zaden moeten er allemaal uit. Er zal altijd wel iets van de vlezige draden achter blijven, dit is niet erg, deze vind je straks niet meer terug.

Gevulde pompoen (5)Nu alle pompoenen opengesneden en uitgehold zijn, kunnen ze gevuld worden met de vulling die van te voren is gemaakt. Schep de pompoenen helemaal vol. Je zult zien dat je nog flink kan aandrukken. Dit maakt het allemaal lekker stevig en geeft de pompoen ook wat meer smaak.

Leg na het vullen de deksel weer op de pompoen en sluit deze met cocktail prikkers. Dan vallen ze er niet af tijdens het verplaatsen.

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de pompoenen in een lage schaal onderin de oven. Laat deze ongeveer 45 min lekker gaar worden. De pompoen is gaar wanneer je met een vorkje er makkelijk in kan prikken.

Gevulde pompoen (7)De pompoen uit de oven. Haal natuurlijk de prikkers even er uit voordat je ze serveert.

Gevulde pompoen (8)Eet smakelijk!

 

Een gedachte over “Gevulde pompoen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *