Zoete kip kerrie met pompoen op een bedje van rijst. Een lekkere snelle maaltijd en erg gezond.
Ingrediënten voor 4 personen;
- 1 Halve of kleine pompoen
- 1 Kopje Pandan rijst
- 1 Paprika
- 3 of 4 kipfiles
- 2 Sjalotten
- Champignons naar smaak
- 1 Eetlepel zoete Kerrie
- Theelepel zout
- Gedroogde peper vlokken
- 1 bouillon blokje
- Olijf olie om in te bakken.
Bereidingswijze;
Bereidingstijd is ongeveer een half uur totaal.
Zet de rijst op het vuur zoals dit gebruikelijk is en voeg hier een blokje groenten bouillon aan toe. Pandan rijst is vaak snel klaar let goed op dat deze niet te gaar word. De rijs zal anders plakkerig worden wat minder lekker is.
Snijd de pompoen in stukjes van ongeveer de maat van dobbelsteentjes. En zet deze even apart.
De kip kan gesneden worden in fijne reepjes en kunnen in een met olie verhitte Hapjes-pan mooi garen, voeg hier de kerrie aan toe en laat dit rustig mooi goudgeel bakken. Snijd ondertussen de sjalotten en de champignons en voeg deze toe in de pan. Laat ook dit even mee fruiten tot het iets zachter word en roer dit goed door. Wanneer dit allemaal mooi gaar is, kan er een snufje pepervlokken bijgevoegd worden. Roer de pepervlokken goed door en voeg de pompoen toe en laat dit met een deksel er op lekker door garen. Schep dit zo nu en dan eens door. De pompoen heeft ongeveer 15 minuten nodig om lekker gaar te worden. Als laatste kan nu de paprika gesneden worden in fijne stukjes en voeg deze toe wanneer de pompoen bijna gaar is. De pompoen is gaar wanneer deze aanvoelt als gekookte aardappel.
Haal de rijst van het vuur en giet deze af wanneer deze gaar is en schud de rijst even goed door elkaar. Nadat deze even heeft mogen drogen kan deze opgeschept worden op een bord en schep de kipkerrie met pompoen hierboven op en eet smakelijk.
Sorry voor de wat donkere foto, maar dit is echte winterkost en de foto is dan ook gewoon bij het avond eten genomen.