Een beetje vreemd, maar wel lekker. Kerrie met kikkererwten op mie. Het is behalve lekker ook nog eens binnen een half uur klaar. En je hebt er echt een goede maaltijd aan. Gezond en rijk aan alle bouwstoffen die je nodig hebt.
Ingrediënten;
- Klein blikje kikkererwten
- 1 paprika
- halve courgette
- 8 champignons
- 1 ui
- 400 gram gehakt
- 2 eetlepels kerrie poeder
- 1 thee lepel sambal oelek
- snufje zwarte peper en zout
Bereidingswijze;
Het gehakt in een pan en al roerend opbakken en zorgen dat dit allemaal kleine stukjes zijn. Wanneer het bijna gaar is kan dit op laag vuur. Dede ui en de champignons worden in kleine stukjes gesneden en kan in de pan bij het gehakt. Fruit dit goed aan en het zet de pan wederom op een laag vuur. De paprika en de halve courgette kunnen nu in kleine blokjes gesneden worden en toegevoegd in de pan.
De kruiden kunnen nu toegevoegd worden. Eerst de kerrie en roer alles goed om. Dan kan er een snufje peper en zout bij voor de smaak en een theelepel sambal. Dit is echt meer dan genoeg. Als je wil kun je later nog toevoegen. Alles nog een keer doorroeren en voeg de kikkererwten toe. Ik giet deze niet helemaal af zodat deze niet te droog zijn.
Laat nu alles nog op een laag vuur doorgaren en zet de mie op. 6 tot 7 mie nestjes is voldoende voor 4 personen. Deze kook je volgens de verpakking, meestal zo’n 4 tot 5 minuten en giet deze af. De groenten zullen nu ook door gegaard zijn maar nog wel knapperig.
Wanneer de mie klaar is kan deze afgegoten worden. Schep de mie op bord met daarop de groenten en klaar. Eet smakelijk. Echt heel lekker en snel klaar.