Wanneer je een huis hebt, kun je nooit genoeg verlengsnoeren hebben. Zeker niet wat langere. In het kader van het hergebruik van materialen heb ik een snoer van een stofzuiger afgeknipt voordat ik deze naar de milieu straat bracht. De Stofzuiger wat duur in stroom gebruik en niet meer te repareren.
Omdat het snoer is afgeknipt moet er natuurlijk wel een contra stekker aan gezet worden. Ik heb hiervoor bij onze plaatselijke dhz winkel er ééntje aangeschaft. Ik heb zelf voor een rubberen gekozen. Er zijn van hard kunststof ook wat goedkopere natuurlijk, maar die mogen niet buiten gebruikt worden. Ook hiervoor geld natuurlijk dat er goed op de veiligheid gelet moet worden.
Als eerste haal ik het binnenwerk uit de rubberen mantel. Hierin zitten drie schroeven. Twee voor de spanning en één voor de aarde. Een stofzuiger heeft meestal geen aarde of randaarde zoals dit ook wel genoemd word.
Nadat de kabel door de rubberen mantel gestoken is kan de kabelmantel verwijderd worden en natuurlijk de blauwe en bruine draad kaal gemaakt. Met een mesje moet je wel erg oppassen voor je vingers en dat je niet het messing stuk snijd van de draad. Hierdoor is de kans op breken later groter. Ik snijd meestal zo’n 7mm tot 8mm rubber van de draden weg. Dan past het bijna altijd goed tussen de klemschroef.
Goed te zien dat de draden net iets langer zijn. Aan de stekker zit er vaak een klem waar het snoer in vast geklemd kan worden. Dit is belangrijk ook goed te doen. Daarmee word voorkomen dat de draden afbreken of los schieten in de stekker.
Nu contra stekker goed is aangesloten, kan de rubberen mantel terug geschoven worden. En kan de stekker dicht geschroefd worden. Het verlengsnoer is nu klaar voor gebruik. En niet te vergeten wanneer de tips goed zijn toegepast, veilig.
De uiteinden van de draden mogen niet soepel zijn. Je kan ze vertinnen door te solderen. Of je kan adereindhulzen gebruiken.
Dank je wel voor de toevoeging. En is inderdaad wel beter. Maar is niet verplicht.